phone icon 210-25.81.315cell phone 694-80.00.780

Cacao Raw Butter 300 ml.

SKU: Cacao Raw Butter 300 ml.
Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
Τιμή πώλησης με έκπτωση
Τιμή πώλησης 15,00 €

Μοναδικό σοκολατένιο άρωμα! Σε γυάλινο βάζο 300ml.

Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό ως λάδι θεοβρομίνης. Είναι το ωχρό κίτρινο, φαγώσιμο φυσικό φυτικό λίπος των κόκκων του κακάο. Το βούτυρο κακάο εξάγεται από τους κόκκους του κακάο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε σοκολάτα, σκόνη κακάο, φαρμακευτικά προϊόντα, αλοιφές, και είδη προσωπικής υγιεινής. Το βούτυρο κακάο έχει μία ήπια σοκολατώδη γεύση και άρωμα. Η άσπρη σοκολάτα φτιάχνεται από το βούτυρο κακάο.

Το ακατέργαστο βούτυρο κακάο φτιάχνεται με τη μέθοδο ψυχρής συμπίεσης, η οποία διατηρεί τα φυσικά θρεπτικά συστατικά στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο. Το βούτυρο κακάο είναι ένα πολύ σταθερό λίπος, που περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν τη δυσοσμία και έτσι μπορούν να αποθηκευτούν για δύο ως πέντε χρόνια, κάνοντάς το μία καλή επιλογή για προϊόντα μη-τροφές. Η απαλή υφή του, το γλυκό άρωμά του και οι μαλακτικές του ιδιότητες κάνουν το βούτυρο κακάο ένα δημοφιλές συστατικό στα καλλυντικά και στα προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως τα σαπούνια και οι λοσιόν.

Το βούτυρο κακάο είναι φαγώσιμο και έχει ευχάριστο σοκολατένιο άρωμα. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι βούτυρο κακάο στα ροφήματα, επιδόρπια, παγωτά ή στις δημιουργίες σας από σοκολάτα. Το βούτυρο κακάο λιώνει εύκολα και αναμειγνύεται σε όλες τις συνταγές. Αυτό το κάνει διασκεδαστικό και εύκολο στη χρήση.

Το βούτυρο κακάο είναι επίσης γνωστό για τις εξαιρετικές του ενυδατικές ιδιότητες κι έχει χρησιμοποιηθεί για να διατηρεί το δέρμα απαλό και ευλύγιστο εδώ και αιώνες. Λιώνει με τη θερμοκρασία του σώματος κι έτσι απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Το βούτυρο κακάο συχνά συνιστάται σε θεραπείες δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα και η δερματίτιδα. Σε τοπική εφαρμογή, δημιουργεί ένα φράγμα ανάμεσα στο ευαίσθητο δέρμα και το περιβάλλον κι επιπλέον βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας. Επιπλέον, το βούτυρο κακάο περιέχει κακαόμαζα με πολυφαινόλη (CMP), μία ουσία που αναστέλλει την παραγωγή του αντιγόνου γλοβουλίνη IgE. Το IgE είναι γνωστό ότι επιδεινώνει τα συμπτώματα τόσο της δερματίτιδας όσο και του άσθματος.

Υπήρξε μακρά ιστορία χρήσης του βούτυρου κακάο σε διάφορες μορφές από έγκυες γυναίκες που το λάμβαναν για να εμποδίσουν και να θεραπεύσουν τις ραγάδες από την εγκυμοσύνη, αλλά η ουσία που αναδύει την ευχάριστη μυρωδιά του προστέθηκε επίσης σε αμέτρητα άλλα τοπικά προϊόντα. Οι λοσιόν και τα λάδια που περιέχουν βούτυρο κακάο συχνά χρησιμοποιούνται σε μασάζ αρωματοθεραπείας για να αναδείξουν αισθήματα χαλάρωσης και ευεξίας. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η επάλειψη του δέρματος με βούτυρο κακάο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες, να αναζωογονήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και ακόμα να προλάβει τον καρκίνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το βούτυρο κακάο, όπως και η σοκολάτα περιέχει πολλά CMP. Ερευνητές στην Ιαπωνία αναφέρουν ότι τα CMP προλαμβάνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και όγκων μειώνοντας τα ενεργά επίπεδα οξυγόνου στο σώμα και κατέληξαν ότι τα CMP εμποδίζουν την οξείδωση της LDL (καλής) χοληστερόλης και την παραγωγή φλεγμονωδών κυττάρων. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα CMP στο βούτυρο κακάο επίσης μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή καρδιακών ασθενειών και στην ανακούφιση από συμπτώματα αρθρίτιδας. Αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό μέρος. Το βούτυρο κακάο έχει υψηλό επίπεδο σταθερότητας και μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.

Ρωτήστε μας


Χαρακτήρες που γράφηκαν:
e-genius.gr ...intelligent web software
Γραφτείτε στο newsletter μας!