Οι Αρχαίοι Έλληνες εκτιμούσαν ιδιαίτερα την κανέλα. Τη χρησιμοποιούσαν στις συναλλαγές τους, σαν φάρμακο, μπαχαρικό στη μαγειρική και για τις αφροδισιακές ιδιότητες που πίστευαν ότι είχε.
Eίναι πραγματικά ένα «θαυματουργό» μπαχαρικό, η μεθυστική ευωδιά του οποίου δίνει άλλη διάσταση στα φαγητά και τα γλυκά μας. Ποιός θα το περίμενε όμως ότι τα συστατικά του -φλαβονοειδή, πτητικά έλαια και η ενεργός ουσία ΜΗCP- αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο της εμφάνισής μας.