Μαύρο Τσάι Κανάρι 50 γρ.

Τιμή πώλησης με έκπτωση
Τιμή πώλησης 1,20 €

προσθήκη μελιού και λεμονιού επηρεάζει θετικά την αντιοξειδωτική δράση στο μαύρο τσάι, ενώ της ζάχαρης και του γάλακτος έχει αδιάφορα αποτελέσματα.

Το μαύρο τσάι είναι το γνωστότερο τσάι σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την καταγωγή του και την ποιότητα του. Το βρίσκουμε σαν χρυσό αρωματικό Darjeeling αλλά και σαν σκούρο και βαρύ Assam. Το  μαύρο προέρχεται από το ίδιο φυτό με το πράσινο αλλά διαφέρει στον τρόπο παραγωγής του. Το μαύρο τσάι κατέχει τη δική του θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της ποιότητας του και της επιβλητικής του γεύσης. Το μαύρο τσάι είναι γενικά ισχυρότερο στη γεύση και περιέχει περισσότερη καφεΐνη σε σχέση με τα υπόλοιπα τσάγια.

Ένας μύθος λέει…

Το 17ο αιώνα ένα φορτίο πράσινου τσαγιού από την Κίνα έφτασε στο Λονδίνο έπειτα από ένα πολύ μακρύ ταξίδι και κάτω από όχι ιδιαίτερα καλές συνθήκες. Το τσάι, από πράσινο, έφτασε μαύρο και οι Άγγλοι, που δεν ήταν πολύ καλοί γνώστες του τσαγιού, το πέρασαν για κανονικό, τους άρεσε και παρήγγειλαν ξανά το ίδιο…

Όλα για την υγεία…

  • Μαύρο τσάι και διβήτης σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι ενώσεις που προέρχονται από το μαύρο τσάι βοηθούν  στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σακχάρου στο αίμα.
  • Το μαύρο τσάι έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε θειορουβικίνη και θειοφλαβίνες, που αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού στα μικρόβια.Επίσης είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, που μειώνουν τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερόλης μειώνοντας την πιθανότητα καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Καταστέλλει τη δράση και την παραγωγή οξέων από τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα, πλάκα και ουλίτιδα χάρη στη συνδυασμένη δράση φθορίου και τανινών που διαθέτει.

Ρωτήστε μας


Χαρακτήρες που γράφηκαν:


e-genius.gr ...intelligent web software