x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

SHILAJIT Powder 50 γρ.(ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ)


Ο αόρατος βράχος!
Τιμή: 10,50 €
SHILAJIT Powder 50 γρ.(ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ) SUPERFOODS - ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ
10.50335 10.50335 EUR
shilajit powder bio 50gr

Shilajit είναι μια σπάνια φυσική ουσία η οποία συλλέγεται από τους κατοίκους στα Ιμαλάϊα ως τη Ρωσία. Έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό. Το Shilajit θεωρείται από πολλούς βοτανολόγους ως το πιο σημαντικό φυσικό τονωτικό της Αγιουρβέδα (το παραδοσιακό ινδικό σύστημα υγείας). Στα σανσκριτικά, Shilajit σημαίνει «κατακτητής των βουνών και καταστροφέας της αδυναμίας".
To Shilajit είναι ένα “εξίδρωμα” που ξεχειλίζει από σχισμές των βράχων και των γκρεμών των Ιμαλαΐων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αποτελείται από οργανικό φυτικό υλικό που πιστεύεται ότι έχει συμπιεστεί στα κενά των βράχων για εκατοντάδες χρόνια. Οι χουμικές ουσίες είναι τα αποτελέσματα της αποδόμησης της οργανικής ύλης, κυρίως φυτικά ουσίες, η οποία είναι το αποτέλεσμα της δράσης πολλών μικροοργανισμών κυρίως φυτικών ουσιών.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι Shilajit παράγεται από την αποσύνθεση του φυτικού υλικού από είδη όπως Euphorbia royleana και Trifolium repens. Αυτή η διάσπαση φαίνεται να συμβεί μέσα στους αιώνες, και σε αυτή τη βάση, το shilajit θεωρείται χιλιετούς διεργασίας προϊόν της φύσης. Ωστόσο, περαιτέρω μελέτες έχουν εντοπίσει ότι πολλές άλλες φυτικών οργανισμών μπορεί να δημιουργήσουν shilajit, όπως Barbula, Fissidens, Thuidium Asterella, Dumortiera, Marchantia, Pellia, Plagiochasma, και Stephenrencella-Anthoceros.
Μετά τη συλλογή του, καθαρίζεται με φυσικές μεθόδους, συμπυκνώνεται και αποξηραίνεται φυσικά. Το Shilajit είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή μετάλλων. Οι περισσότεροι προσδιορισμοί δείχνουν ότι το Shilajit, ανάλογα με την πηγή του, περιέχει μεταξύ 70 και 85 συμπλοκοποιημένα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το Shilajit είναι μια χουμική ουσία, που σημαίνει φυσικό υλικό που σχηματίζεται όταν οι μικροοργανισμοί του εδάφους αποσυντίθενται σε οργανικό υλικό.
Το Shilajit είναι εκπληκτικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, και φυτοχημικά.
Περιέχει πάνω από 85 μεταλλικά στοιχεία σε ιοντική μορφή, triterpenes, σελήνιο, φωσφολιπίδια, χουμικό οξύ και φουλβικό οξύ. Το κύριο ενεργό συστατικό στο Shilajit, είναι τα μακρομόρια φουλβικών οξέων (περιέχει περίπου 40%- 60 % φουλβικά οξέα). Τα Φουλβικά οξέα είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μόρια της φύσης, ίσως η δεύτερη ουσία σε σημαντικότητα για την ζωή στον πλανήτη μετά το DNA. 

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ SHILAJIT 

 • Ενισχύει τη σεξουαλική ενέργεια και την αντοχή (παραδοσιακά θεωρείται ότι είναι ένα «αφροδισιακό»), υποστηρίζει την υγιή λειτουργία του προστάτη 
 • Ενισχύει την ενέργεια και την αντοχή.
 • Ενισχύει την πνευματική δύναμη
 • Ενισχύει την βιοδιαθεσιμότητα και τη δράση των άλλων βοτάνων και θρεπτικών συστατικών
 • Αποτοξινωτικό 
 • Υποστηρίζει την υγεία και μικροκυκλοφορία του ουροποιητικού συστήματος  Υποστηρίζει την υγιεινή του μικροκυκλοφορία
 • Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Υποστηρίζει τον ρυθμό  του μεταβολισμού του λίπους
 • Προστατεύει την αναπνοή, βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων
 • Θεωρείται μια adptogenic ουσία που βοηθά τους ανθρώπους να προσαρμοστούν σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες πιο αποτελεσματικά
 • Το Shilajit έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για τη βελτίωση των συμπτωμάτων που εμπλέκονται με ίκτερο, πεπτικά προβλήματα, διευρυμένη σπλήνα, επιληψία, άγχος, χρόνια βρογχίτιδα και αναιμία.
 • Είναι πολύ χρήσιμο για τις πέτρες στα νεφρά, πέτρες στη χοληδόχο, οίδημα και πρήξιμο.
 • Το Shilajit έχει δείξει σημαντικές δυνατότητες στην πρόληψη της αυτο-συσσωμάτωσης των παθολογικών νηματίων  στον εγκέφαλο. Αυτό παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σχετιζόμενη με την ηλικία διανοητική παρακμή και την ανάπτυξη της νόσου Alzheimer

International Journal of Alzheimer's Disease
International Journal of Alzheimer's Disease
Volume 2012 (2012), Article ID 674142, 4 pages
http://dx.doi.org/10.1155/2012/674142
Review Article
Shilajit: A Natural Phytocomplex with Potential Procognitive Activity
Carlos Carrasco-Gallardo, Leonardo Guzmán, and Ricardo B. Maccioni

Συμπέρασμα
Shilajit είναι ένα ισχυρό και πολύ ασφαλές συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο μπορεί δυνητικά να αποτρέψει πολλές ασθένειες, αλλά η κύρια ιατρική εφαρμογή του φαίνεται τώρα να προσδιορίζεται από την δραστικότητα του προς όφελος της γνωστικής λειτουργίας και, ενδεχομένως, ως συμπλήρωμα διατροφής για την πρόληψη της νόσου του Alzheime. Λαμβάνοντας υπόψη τον αναμενόμενο αντίκτυπο της χρήσης του shilajit σε ειδικές εφαρμογές στον ιατρικό τομέα, ιδίως σε νευρολογικές επιστήμες, περισσότερες έρευνες στο βασικό βιολογικό επίπεδο είναι απαραίτητες, και σίγουρα καλά ανεπτυγμένες κλινικές δοκιμές απαιτούνται, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς τα ενεργά συστατικά του δρουν σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο.

 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΥΛΒΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ

Ο φυσικός κόσμος είναι ένα μεγάλο σύστημα ανακύκλωσης. Όταν τα φυτά και τα ζώα πεθαίνουν, μικροσκοπικοί οργανισμοί βοηθούν στην διαδικασία αποσύνθεσης και, κατά τη διαδικασία αυτή, σχεδόν πάντα έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ευεργετικά παραπροϊόντα. Όταν αυτό συμβαίνει στη φύση, αυτά τα παραπροϊόντα απορροφώνται και ενσωματώνονται στο χώμα και, λόγω της βιολογικής τους σύνθεση, καταλήγουν στα κύτταρα των οργανισμών. Ένα από τα πιο ευεργετικά από αυτά τα παραπροϊόντα είναι τα μόρια των φουλβικών οξέων φουλβικά οξύ.

Το φουλβικό οξύ είναι ευεργετικό εν μέρει επειδή τα φυτά και τα άλλα έμβια όντα απορροφούν υψηλά επίπεδα οξέος μέσα από την διατροφική αλύσίδα , με αποτέλεσμα την επιτάχυνση και την ομαλότητα των βιοχημικών αντιδράσεων. Αυξήσεις της ενζυματικής δραστηριότητας και μεγαλύτερη διαπερατότητα των κυτταρικών μεμβρανών είναι τα άμεσα αποτελέσματα της παρουσίθας φουλβικού οξέος σε έναν οργανισμό  
Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι η κανονική  χορήγηση φουλβικού οξέος αυξάνει την ικανότητα ενός κυττάρου να απελευθερώσει τα τοξικά μέταλλα. 
Προωθεί την ηλεκτροχημική ισορροπία  τα φουλβικά οξέα είναι διαθέσιμο ως δότες ηλεκτρονίων και άλλες φορές ως δέκτες ηλεκτρονίων, με βάση τις απαιτήσεις του κυττάρου για την ισορροπία
Ένας  από τους  πιο ισχυρούς  φυσικούς  εκκαθαριστές ελεύθερων ριζών και πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
Τα Φουλβικά οξέα αυξάνουν τη δραστηριότητα αρκετών ενζύμων συμπεριλαμβανομένων : αλκαλικά φωσφορικά, τρανσαμινάση, και ιμβερτάση
Διεγείρει το μεταβολισμό  Το οξυγόνο απορροφάται πιο έντονα με την παρουσία φουλβικών οξέων Fulvic οξύ ανακουφίζει από έλλειψη οξυγόνου και αυξάνει τη ζωτική δραστηριότητα των κυττάρων.
Ενισχύει την διαπερατότητα των μεμβρανών των κυττάρων.
Αυξάνει τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών Το Φουλβικό οξύ εντείνει το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, RNA και DNA. Έχει βρεθεί ότι αυξάνει σίγουρα το περιεχόμενο του DNA σε κύτταρα, και επίσης αυξάνει και ενισχύει το ρυθμό των συνθέσεων του RNA
Το Φουλβικό οξύ θεωρείται ότι είναι ένα από τους πιο ισχυρούς φυσικά ηλεκτρολύτες. 

 PubMed
US National Library of Medicine National Institutes of Health
J Alzheimers Dis. 2011;27(1):143-53. doi: 10.3233/JAD-2011-110623.
Fulvic acid inhibits aggregation and promotes disassembly of tau fibrils associated with Alzheimer's disease.
Το Φουλβικό οξύ αναστέλλει τη συσσωμάτωση και προωθεί την αποσυναρμολόγηση των ινιδίων tau που σχετίζονται με τη νόσο του Alzheimer
Cornejo A, Jiménez JM, Caballero L, Melo F, Maccioni RB.

Η νόσος αλτσχάιμερ είναι μια νευροεκφυλιστική διαταραχή που περιλαμβάνει εξωτερικές πλάκες αμυλοειδούς –β και ενδοκυτταρικά συσσώματα της πρωτείνης tau. Πρόσφατα οι νηματοειδείς σχηματισμοί έχουν αναγνωριστεί ως ένα σημαντικό γεγονός που εμπλέκονται στην νευροεκφυλιστική διαδικασία, λόγω της μετατροπής είτε των διαλυτών πεπτιδίων είτε των ολιγομερών σε σχηματισμούς αδιάλυτων νηματιδίων 
Οι τρέχουσες θεραπευτικές στρατηγικές αποσκοπούν στην χρήση φυσικών φυτοχημικών και πολυφαινολικών συμπλόκων είτε για να αναχαιτίσει την δημιουργία είτε για να επιτύχει τον διαχωρισμό των συσωματευμένων νηματιδίων της tau. Ωστόσο πολύ μικρά είναι τα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τα φυτοχημικά και τις πολυφαινόλες και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί φυσικά φάρμακα που στοχεύουν την πρωτείνη tau.
To φουλβικό οξύ, μια χουμική ουσία έχει πολλές ιδιότητες και θα μπορούσε με την δραστηριότητά της να προστατεύσει από την εξασθένιση της γνωστικής ικανότητας.
Στην εργασία αυτή παρέχονατι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διαδικασία συσσωμάτωσης της πρωτείνης tau εξαιτίας της οποίας σχηματίζονται ελικοειδή νηματίδια αναστέλλεται από το φουλβικό οξύ, το οποίο επηρεάζει το μήκος των νηματιδίων και την μορφολογία τους. Επιπλέον ερευνήθηκε κατάπόσο το φουλβικό μπορούσε να αποσυναρμολογήσει τα ήδξη σχηματισμένα νηματίδια. Αποδείξαμε ότι η δράση του επηρεάζει το σύνολο της δομής των νηματιδίων.

gunpowder-shilajit-1024x768

Περιγραφή:

Shilajit είναι μια σπάνια φυσική ουσία η οποία συλλέγεται από τους κατοίκους στα Ιμαλάϊα ως τη Ρωσία. Έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό. Το Shilajit θεωρείται από πολλούς βοτανολόγους ως το πιο σημαντικό φυσικό τονωτικό της Αγιουρβέδα (το παραδοσιακό ινδικό σύστημα υγείας). Στα σανσκριτικά, Shilajit σημαίνει «κατακτητής των βουνών και καταστροφέας της αδυναμίας".
To Shilajit είναι ένα “εξίδρωμα” που ξεχειλίζει από σχισμές των βράχων και των γκρεμών των Ιμαλαΐων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αποτελείται από οργανικό φυτικό υλικό που πιστεύεται ότι έχει συμπιεστεί στα κενά των βράχων για εκατοντάδες χρόνια. Οι χουμικές ουσίες είναι τα αποτελέσματα της αποδόμησης της οργανικής ύλης, κυρίως φυτικά ουσίες, η οποία είναι το αποτέλεσμα της δράσης πολλών μικροοργανισμών κυρίως φυτικών ουσιών.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι Shilajit παράγεται από την αποσύνθεση του φυτικού υλικού από είδη όπως Euphorbia royleana και Trifolium repens. Αυτή η διάσπαση φαίνεται να συμβεί μέσα στους αιώνες, και σε αυτή τη βάση, το shilajit θεωρείται χιλιετούς διεργασίας προϊόν της φύσης. Ωστόσο, περαιτέρω μελέτες έχουν εντοπίσει ότι πολλές άλλες φυτικών οργανισμών μπορεί να δημιουργήσουν shilajit, όπως Barbula, Fissidens, Thuidium Asterella, Dumortiera, Marchantia, Pellia, Plagiochasma, και Stephenrencella-Anthoceros.
Μετά τη συλλογή του, καθαρίζεται με φυσικές μεθόδους, συμπυκνώνεται και αποξηραίνεται φυσικά. Το Shilajit είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή μετάλλων. Οι περισσότεροι προσδιορισμοί δείχνουν ότι το Shilajit, ανάλογα με την πηγή του, περιέχει μεταξύ 70 και 85 συμπλοκοποιημένα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το Shilajit είναι μια χουμική ουσία, που σημαίνει φυσικό υλικό που σχηματίζεται όταν οι μικροοργανισμοί του εδάφους αποσυντίθενται σε οργανικό υλικό.
Το Shilajit είναι εκπληκτικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, και φυτοχημικά.
Περιέχει πάνω από 85 μεταλλικά στοιχεία σε ιοντική μορφή, triterpenes, σελήνιο, φωσφολιπίδια, χουμικό οξύ και φουλβικό οξύ. Το κύριο ενεργό συστατικό στο Shilajit, είναι τα μακρομόρια φουλβικών οξέων (περιέχει περίπου 40%- 60 % φουλβικά οξέα). Τα Φουλβικά οξέα είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μόρια της φύσης, ίσως η δεύτερη ουσία σε σημαντικότητα για την ζωή στον πλανήτη μετά το DNA. 

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ SHILAJIT 

 • Ενισχύει τη σεξουαλική ενέργεια και την αντοχή (παραδοσιακά θεωρείται ότι είναι ένα «αφροδισιακό»), υποστηρίζει την υγιή λειτουργία του προστάτη 
 • Ενισχύει την ενέργεια και την αντοχή.
 • Ενισχύει την πνευματική δύναμη
 • Ενισχύει την βιοδιαθεσιμότητα και τη δράση των άλλων βοτάνων και θρεπτικών συστατικών
 • Αποτοξινωτικό 
 • Υποστηρίζει την υγεία και μικροκυκλοφορία του ουροποιητικού συστήματος  Υποστηρίζει την υγιεινή του μικροκυκλοφορία
 • Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Υποστηρίζει τον ρυθμό  του μεταβολισμού του λίπους
 • Προστατεύει την αναπνοή, βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων
 • Θεωρείται μια adptogenic ουσία που βοηθά τους ανθρώπους να προσαρμοστούν σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες πιο αποτελεσματικά
 • Το Shilajit έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για τη βελτίωση των συμπτωμάτων που εμπλέκονται με ίκτερο, πεπτικά προβλήματα, διευρυμένη σπλήνα, επιληψία, άγχος, χρόνια βρογχίτιδα και αναιμία.
 • Είναι πολύ χρήσιμο για τις πέτρες στα νεφρά, πέτρες στη χοληδόχο, οίδημα και πρήξιμο.
 • Το Shilajit έχει δείξει σημαντικές δυνατότητες στην πρόληψη της αυτο-συσσωμάτωσης των παθολογικών νηματίων  στον εγκέφαλο. Αυτό παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σχετιζόμενη με την ηλικία διανοητική παρακμή και την ανάπτυξη της νόσου Alzheimer

International Journal of Alzheimer's Disease
International Journal of Alzheimer's Disease
Volume 2012 (2012), Article ID 674142, 4 pages
http://dx.doi.org/10.1155/2012/674142
Review Article
Shilajit: A Natural Phytocomplex with Potential Procognitive Activity
Carlos Carrasco-Gallardo, Leonardo Guzmán, and Ricardo B. Maccioni

Συμπέρασμα
Shilajit είναι ένα ισχυρό και πολύ ασφαλές συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο μπορεί δυνητικά να αποτρέψει πολλές ασθένειες, αλλά η κύρια ιατρική εφαρμογή του φαίνεται τώρα να προσδιορίζεται από την δραστικότητα του προς όφελος της γνωστικής λειτουργίας και, ενδεχομένως, ως συμπλήρωμα διατροφής για την πρόληψη της νόσου του Alzheime. Λαμβάνοντας υπόψη τον αναμενόμενο αντίκτυπο της χρήσης του shilajit σε ειδικές εφαρμογές στον ιατρικό τομέα, ιδίως σε νευρολογικές επιστήμες, περισσότερες έρευνες στο βασικό βιολογικό επίπεδο είναι απαραίτητες, και σίγουρα καλά ανεπτυγμένες κλινικές δοκιμές απαιτούνται, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς τα ενεργά συστατικά του δρουν σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο.

 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΥΛΒΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ

Ο φυσικός κόσμος είναι ένα μεγάλο σύστημα ανακύκλωσης. Όταν τα φυτά και τα ζώα πεθαίνουν, μικροσκοπικοί οργανισμοί βοηθούν στην διαδικασία αποσύνθεσης και, κατά τη διαδικασία αυτή, σχεδόν πάντα έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ευεργετικά παραπροϊόντα. Όταν αυτό συμβαίνει στη φύση, αυτά τα παραπροϊόντα απορροφώνται και ενσωματώνονται στο χώμα και, λόγω της βιολογικής τους σύνθεση, καταλήγουν στα κύτταρα των οργανισμών. Ένα από τα πιο ευεργετικά από αυτά τα παραπροϊόντα είναι τα μόρια των φουλβικών οξέων φουλβικά οξύ.

Το φουλβικό οξύ είναι ευεργετικό εν μέρει επειδή τα φυτά και τα άλλα έμβια όντα απορροφούν υψηλά επίπεδα οξέος μέσα από την διατροφική αλύσίδα , με αποτέλεσμα την επιτάχυνση και την ομαλότητα των βιοχημικών αντιδράσεων. Αυξήσεις της ενζυματικής δραστηριότητας και μεγαλύτερη διαπερατότητα των κυτταρικών μεμβρανών είναι τα άμεσα αποτελέσματα της παρουσίθας φουλβικού οξέος σε έναν οργανισμό  
Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι η κανονική  χορήγηση φουλβικού οξέος αυξάνει την ικανότητα ενός κυττάρου να απελευθερώσει τα τοξικά μέταλλα. 
Προωθεί την ηλεκτροχημική ισορροπία  τα φουλβικά οξέα είναι διαθέσιμο ως δότες ηλεκτρονίων και άλλες φορές ως δέκτες ηλεκτρονίων, με βάση τις απαιτήσεις του κυττάρου για την ισορροπία
Ένας  από τους  πιο ισχυρούς  φυσικούς  εκκαθαριστές ελεύθερων ριζών και πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
Τα Φουλβικά οξέα αυξάνουν τη δραστηριότητα αρκετών ενζύμων συμπεριλαμβανομένων : αλκαλικά φωσφορικά, τρανσαμινάση, και ιμβερτάση
Διεγείρει το μεταβολισμό  Το οξυγόνο απορροφάται πιο έντονα με την παρουσία φουλβικών οξέων Fulvic οξύ ανακουφίζει από έλλειψη οξυγόνου και αυξάνει τη ζωτική δραστηριότητα των κυττάρων.
Ενισχύει την διαπερατότητα των μεμβρανών των κυττάρων.
Αυξάνει τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών Το Φουλβικό οξύ εντείνει το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, RNA και DNA. Έχει βρεθεί ότι αυξάνει σίγουρα το περιεχόμενο του DNA σε κύτταρα, και επίσης αυξάνει και ενισχύει το ρυθμό των συνθέσεων του RNA
Το Φουλβικό οξύ θεωρείται ότι είναι ένα από τους πιο ισχυρούς φυσικά ηλεκτρολύτες. 

 PubMed
US National Library of Medicine National Institutes of Health
J Alzheimers Dis. 2011;27(1):143-53. doi: 10.3233/JAD-2011-110623.
Fulvic acid inhibits aggregation and promotes disassembly of tau fibrils associated with Alzheimer's disease.
Το Φουλβικό οξύ αναστέλλει τη συσσωμάτωση και προωθεί την αποσυναρμολόγηση των ινιδίων tau που σχετίζονται με τη νόσο του Alzheimer
Cornejo A, Jiménez JM, Caballero L, Melo F, Maccioni RB.

Η νόσος αλτσχάιμερ είναι μια νευροεκφυλιστική διαταραχή που περιλαμβάνει εξωτερικές πλάκες αμυλοειδούς –β και ενδοκυτταρικά συσσώματα της πρωτείνης tau. Πρόσφατα οι νηματοειδείς σχηματισμοί έχουν αναγνωριστεί ως ένα σημαντικό γεγονός που εμπλέκονται στην νευροεκφυλιστική διαδικασία, λόγω της μετατροπής είτε των διαλυτών πεπτιδίων είτε των ολιγομερών σε σχηματισμούς αδιάλυτων νηματιδίων 
Οι τρέχουσες θεραπευτικές στρατηγικές αποσκοπούν στην χρήση φυσικών φυτοχημικών και πολυφαινολικών συμπλόκων είτε για να αναχαιτίσει την δημιουργία είτε για να επιτύχει τον διαχωρισμό των συσωματευμένων νηματιδίων της tau. Ωστόσο πολύ μικρά είναι τα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τα φυτοχημικά και τις πολυφαινόλες και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί φυσικά φάρμακα που στοχεύουν την πρωτείνη tau.
To φουλβικό οξύ, μια χουμική ουσία έχει πολλές ιδιότητες και θα μπορούσε με την δραστηριότητά της να προστατεύσει από την εξασθένιση της γνωστικής ικανότητας.
Στην εργασία αυτή παρέχονατι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διαδικασία συσσωμάτωσης της πρωτείνης tau εξαιτίας της οποίας σχηματίζονται ελικοειδή νηματίδια αναστέλλεται από το φουλβικό οξύ, το οποίο επηρεάζει το μήκος των νηματιδίων και την μορφολογία τους. Επιπλέον ερευνήθηκε κατάπόσο το φουλβικό μπορούσε να αποσυναρμολογήσει τα ήδξη σχηματισμένα νηματίδια. Αποδείξαμε ότι η δράση του επηρεάζει το σύνολο της δομής των νηματιδίων.e-genius.gr ...intelligent web software