Πλιγούρι Ψιλό Χύμα 500 γρ.


Πολύ πλούσια τροφή!
Τιμή: 2,09 €
Πλιγούρι Ψιλό Χύμα 500 γρ. ΌΣΠΡΙΑ & ΡΥΖΙΑ
2.0905 2.0905 EUR
pligouri_psilo 500gr

Tο πλιγούρι δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από αλεσμένο στάρι. Είναι ωστόσο ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες ενώ έχει υψηλό δείκτη κορεσμού, πράγμα που σημαίνει πως μας δίνει την ίδια ενέργεια με άλλες πηγές υδατανθράκων (π.χ. ρύζι - πατάτες) ενώ ταυτόχρονα μας χορταίνει περισσότερο, κάτι που το κάνει ιδανικό για περιόδους δίαιτας. Επιπλέον χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη του θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς, ενώ η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πολλά θρεπτικά συστατικά
Το πλιγούρι έχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο από το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων και του εγκεφάλου. Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, αλλά και αρκετά μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία με αντιοξειδωτική δράση.

Στην κουζίνα
Το πλιγούρι τρώγεται ωμό σε διάφορες σαλάτες, π.χ. στη γνωστή αραβική σαλάτα ταμπουλέ, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αντί για ρύζι σε πιλάφια, ντολμάδες, γεμιστά κ.λπ. Έχετε ωστόσο υπόψη σας πως, αν το χρησιμοποιήσετε ωμό, πρέπει πρώτα να το μουλιάσετε σε χλιαρό νερό για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσέξτε όμως να μην το μουλιάσετε ή το βράσετε πολύ γιατί μπορεί να χάσει τη γεύση του. Επιπλέον πρέπει να θυμάστε πως έχει την ιδιότητα να «τραβάει» τα υγρά, γι’ αυτό καλό είναι όταν το μαγειρεύετε να χρησιμοποιείτε λίγο παραπάνω νερό για να μην στεγνώσει το φαγητό.

tip
Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να διατηρείτε το πλιγούρι σε γυάλινα δοχεία σε μέρος δροσερό και σκιερό, μακριά από τον ήλιο και την υγρασία.

Fine-Bulgur-Wheat-1-800x600

Περιγραφή:

Tο πλιγούρι δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από αλεσμένο στάρι. Είναι ωστόσο ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες ενώ έχει υψηλό δείκτη κορεσμού, πράγμα που σημαίνει πως μας δίνει την ίδια ενέργεια με άλλες πηγές υδατανθράκων (π.χ. ρύζι - πατάτες) ενώ ταυτόχρονα μας χορταίνει περισσότερο, κάτι που το κάνει ιδανικό για περιόδους δίαιτας. Επιπλέον χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη του θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς, ενώ η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πολλά θρεπτικά συστατικά
Το πλιγούρι έχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο από το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων και του εγκεφάλου. Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε, αλλά και αρκετά μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία με αντιοξειδωτική δράση.

Στην κουζίνα
Το πλιγούρι τρώγεται ωμό σε διάφορες σαλάτες, π.χ. στη γνωστή αραβική σαλάτα ταμπουλέ, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αντί για ρύζι σε πιλάφια, ντολμάδες, γεμιστά κ.λπ. Έχετε ωστόσο υπόψη σας πως, αν το χρησιμοποιήσετε ωμό, πρέπει πρώτα να το μουλιάσετε σε χλιαρό νερό για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Προσέξτε όμως να μην το μουλιάσετε ή το βράσετε πολύ γιατί μπορεί να χάσει τη γεύση του. Επιπλέον πρέπει να θυμάστε πως έχει την ιδιότητα να «τραβάει» τα υγρά, γι’ αυτό καλό είναι όταν το μαγειρεύετε να χρησιμοποιείτε λίγο παραπάνω νερό για να μην στεγνώσει το φαγητό.

tip
Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να διατηρείτε το πλιγούρι σε γυάλινα δοχεία σε μέρος δροσερό και σκιερό, μακριά από τον ήλιο και την υγρασία.