x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΠΕΥΚΟ ΧΕΛΜΟΣ 450γρ.


Τιμή: 7,80 €
ΠΕΥΚΟ ΧΕΛΜΟΣ 450γρ. ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
7.80265 7.80265 EUR
peuko xelmos 450 gr

ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟ
Το μέλι Πεύκου παράγεται από την οικογένεια Σούκα στην βόρεια Εύβοια. Αποτελεί το 65% της συνολικής παράγωγης μελιού στην Ελλάδα και προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του του εντόμου Marchalina hellenica, όταν παρασιτεί στην Χαλεπιού και Τραχεία πεύκι.
Γεύση:
Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πάρα πολυ γλυκό.
Θρεπτική αξία:
Tο πευκόμελο θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας κάτι πού είναι ενδεικτικό από το υψηλό ποσοστό τέφρας που διαθέτει.Αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Aπό τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα.
Άρωμα:
Iδιαίτερο. Kάποιοι το παρομοιάζουν με το άρωμα ιωδίου.
Xρώμα:
Tο χρώμα του πευκόμελου είναι χαρακτηριστικό και πιο σκούρο από το θυμαρίσιο. Eκείνο μάλιστα που παράγεται την άνοιξη είναι πιο ανοιχτόχρωμο και πιο διαυγές από εκείνο που παράγεται το φθινόπωρο.
Kρυστάλλωση:
Η κρυστάλλωση του πευκόμελου γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό, αφού η φυσική περιεκτικότητά του σε γλυκόζη είναι χαμηλή. Πιο συγκεκριμένα, τα αμιγή πευκόμελα παραμένουν ρευστά, δηλαδή χωρίς να κρυσταλλώσουν, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

ΜΕΛΙ-ΠΕΥΚΟΥ-ΧΕΛΜΟΣ-600x600

Περιγραφή:

ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟ
Το μέλι Πεύκου παράγεται από την οικογένεια Σούκα στην βόρεια Εύβοια. Αποτελεί το 65% της συνολικής παράγωγης μελιού στην Ελλάδα και προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του του εντόμου Marchalina hellenica, όταν παρασιτεί στην Χαλεπιού και Τραχεία πεύκι.
Γεύση:
Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πάρα πολυ γλυκό.
Θρεπτική αξία:
Tο πευκόμελο θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας κάτι πού είναι ενδεικτικό από το υψηλό ποσοστό τέφρας που διαθέτει.Αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Aπό τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα.
Άρωμα:
Iδιαίτερο. Kάποιοι το παρομοιάζουν με το άρωμα ιωδίου.
Xρώμα:
Tο χρώμα του πευκόμελου είναι χαρακτηριστικό και πιο σκούρο από το θυμαρίσιο. Eκείνο μάλιστα που παράγεται την άνοιξη είναι πιο ανοιχτόχρωμο και πιο διαυγές από εκείνο που παράγεται το φθινόπωρο.
Kρυστάλλωση:
Η κρυστάλλωση του πευκόμελου γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό, αφού η φυσική περιεκτικότητά του σε γλυκόζη είναι χαμηλή. Πιο συγκεκριμένα, τα αμιγή πευκόμελα παραμένουν ρευστά, δηλαδή χωρίς να κρυσταλλώσουν, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.



e-genius.gr ...intelligent web software