Οίνος Ημίγλυκος BIO 1.5 λίτρο

SKU: krasi imiglyko 1.5 lit
Τιμή πώλησης με έκπτωση
Τιμή πώλησης 5,00 €

Από τα βιολογικά κτήματα της Αδαμαντίας στο τραπέζι σας!

Οίνος εφραίνει καρδίαν ανθρώπου!

Πειραματικές παρατηρήσεις που έγιναν την τελευταία δεκαετία έδειξαν ότι στοιχεία που περιέχονται στο κρασί (αιθανολικά και μη αιθανολικά στοιχεία) ενεργοποιούν προστατευτικούς μηχανισμούς του τοιχώματος των αρτηριών και του μυοκαρδίου.

 
Μεταξύ άλλων, παρατηρήθηκε αύξηση του μονοξειδίου του αζώτου και ελάττωση της ενδοθηλίνης, ελάττωση της κακής χοληστερίνης με αύξηση της καλής, μείωση της πηκτικότητας του αίματος καθώς και ελάττωση όλων των παραγόντων εκείνων που διατηρούν τη φλεγμονή στο τοίχωμα της αρτηρίας.
 
Μεταξύ των επιδημιολογικών μελετών ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι γαλλικές μελέτες. Η Γαλλία, μία μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, της οποίας ο πληθυσμός διατρέφεται ανάλογα με τις άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, παρουσίαζε εντυπωσιακή ελάττωση της θνητότητας του πληθυσμού της από στεφανιαία νόσο σε σχέση με τις άλλες όμορες χώρες.
 
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στους 100.000 Γάλλους, 99 άνδρες και 16 γυναίκες χάνονται από στεφανιαία νόσο ετησίως, ενώ αντίστοιχα χάνονται 213 Γερμανοί και 56 Γερμανίδες και 292 Άγγλοι και 84 Αγγλίδες. Όσο για τους Έλληνες, οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 216 άνδρες και 49 γυναίκες. Διεθνώς, η προστασία αυτή των Γάλλων ονομάσθηκε ως «γαλλικό παράδοξο» και αποδόθηκε στην ημερήσια κατανάλωση κόκκινου γαλλικού κρασιού, που συνήθως οι Γάλλοι καταναλώνουν στο γεύμα ή και στο δείπνο τους.
 

Έτσι ο συνδυασμός μεσογειακής δίαιτας με ένα ποτήρι κρασί αποτελεί το κλειδί της σωστής διατροφής και της μακροζωίας.

Ρωτήστε μας


Χαρακτήρες που γράφηκαν:


e-genius.gr ...intelligent web software