Χαρουπάλευρο BIO 200 γρ.

SKU: charoupaleuro 200gr. bio
Τιμή πώλησης με έκπτωση
Τιμή πώλησης 2,00 €

Το χαρούπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του κακάο. Βοηθά πολύ όσους είναι αλλεργικοί στην σοκολάτα. Επειδή το χαρούπι δεν περιέχει λίπος, το χαρουπάλευρο κάνει την υφή των ψημένων γλυκών λίγο πιο σπυρωτή.

Το χαρουπάλευρο περιέχει πολύ περισσότερη ζάχαρη, αλλά λιγότερο λίπος από την σκόνη του κακάο. Όσοι δεν θέλουν την διεγερτική καφεΐνη και την θεοβρομίνη, αλκαλοειδές στην σοκολάτα, το χαρουπάλευρο τους είναι πολύτιμο. Δεν περιέχει καφεΐνη ενώ 100gr περιέχουν μόνο 3mg θεοβρομίνη, 100gr σοκολάτας περιέχουν 180mg καφεΐνης και 2,320mg θεοβρομίνης. Όμως και τα δυο περιέχουν αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή. (Joachim et al., 2008)

Το χαρούπι θεωρείται φυσικό γλυκαντικό (40-45% ζάχαρη) όμως είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β2, Β3, Β6) και μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος. Περιέχει επίσης πρωτεΐνη και υδατάνθρακες (Kirsch Mann, 2007).

Το χαρούπι έχει το 1/3 των θερμίδων της σοκολάτας και είναι πλούσιο σε πηκτίνη. Δεν περιέχει φαινυλαιθυλαμίνες που περιέχονται στην σοκολάτα και προκαλούν ημικρανίες. Το ασβέστιο του χαρουπιού είναι διπλάσιο από αυτό του καφέ και χωρίς το οξαλικό οξύ του κακάο που εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου. 100gr χαρουπάλευρου περιέχουν 40gr ινών! Το χαρουπάλευρο έχει βιταμίνη Α και εκτός από τα προαναφερθέντα μέταλλα υπάρχουν σ΄αυτό χαλκός, μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος και σελήνιο (Murray et al.,2006)

Το χαρούπι καταπολεμά την διάρροια στα μικρά παιδιά ιδίως αν συνδυαστεί με ξυμένο μήλο που αφήνουμε μερικά λεπτά να γίνει σκούρο. Οι τανίνες του χαρουπιού δεν είναι υδατοδιαλυτές και δεν συνενώνονται με πρωτεΐνες, ούτε τις καθιστού μη διαθέσιμες. Ο τανίνες αυτές έχουν στυπτική δράση στο πεπτικό σύστημα, συνενώνονται και αδρανοποιούν τις τοξίνες ενώ εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηριδίων.
Αναμείξετε 20gr χαρουπάλευρου με λίγο βρασμένο μήλο ή λίγο πουρέ γλυκοπατάτας.
Επίσης, στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση το το χαρουπάλευρο με τις ίνες και τα ζάχαρα του κάνει την τροφή πιο κολλώδη και ανακουφίζει με την μείωση της παλινδρόμηση του οξέως στον οισοφάγο.

Ρωτήστε μας


Χαρακτήρες που γράφηκαν:
e-genius.gr ...intelligent web software