Η πόλη του Μεσολογγίου φημίζεται για τις αλυκές της και το εξαιρετικής ποιότητας αλάτι που παράγουν. Το αλάτι συλλέγεται στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, μια προστατευμένη περιοχή από την συνθήκη RAMSAR και ενταγμένη στο δίκτυο Natura. Η παραγωγική περίοδος ξεκινά τον Μάρτη/Απρίλη, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Εκείνη την περίοδο, το θαλασσινό νερό διοχετεύεται στις προθερμάστες, δηλαδή σε εκτάσεις κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να αποθηκεύουν και να απομονώνουν θαλασσινό νερό. Κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού το νερό θερμαίνεται και σιγά σιγά στεγνώνει, ενώ σε συγκεκριμένες συνθήκες πυκνότητας μεταφέρεται από την μία θερμάστρα στην άλλη ώστε να απομακρύνονται αδιάλυτα υλικά και άλλα περιττά άλατα. Στο τέλος του καλοκαιριού, το κορεσμένο πλέον σε αλάτι θαλασσινό νερό μεταφέρεται στα αλοπήγια (ή τηγάνια, όπως είναι γνωστά στους ντόπιους) όπου αφήνεται να στεγνώσει.
Φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου και καπνιστό πιπέρι Αριδαίας: μια...
Είναι η αγνότερη μορφή αλατιού και έχει τελείως διαφορετική γεύση από το...
ίναι η αγνότερη μορφή αλατιού και έχει τελείως διαφορετική γεύση από το...
Περιέχει 4 πιπέρια (μαύρο, κόκκινο, πράσινο, λευκό) και κόλιανδρο.
Θυμάρι, ρίγανη δύοσμος, ματζουράνα και δεντρολίβανο, κατευθείαν από τα ελληνικά...
Το αλάτι διατηρεί το φυσικό του χρώμα, υγρασία και γεύση· μια γεύση πολύ πιο...
Φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου και καπνιστό πιπέρι Αριδαίας: μια...
Είναι η αγνότερη μορφή αλατιού και έχει τελείως διαφορετική γεύση από το...
ίναι η αγνότερη μορφή αλατιού και έχει τελείως διαφορετική γεύση από το...
Περιέχει 4 πιπέρια (μαύρο, κόκκινο, πράσινο, λευκό) και κόλιανδρο.
Θυμάρι, ρίγανη δύοσμος, ματζουράνα και δεντρολίβανο, κατευθείαν από τα ελληνικά...
Το αλάτι διατηρεί το φυσικό του χρώμα, υγρασία και γεύση· μια γεύση πολύ πιο...